Sisareni odottaa vauvaa ja tarkoitukseni on tehdä villapöksyjä tulokkaalle. Aloitin tiuhtikset hyvän tovin marinoituneista langoista, vyötärö on superwash villaa ja hahtuva Ruskovillan hahtuvaa vuosien takaa. Resorin jälkeen unohdin vaihtaa suuremmat puikot, joten tuli aika täpäkkää neulosta. Haarasauman tein kolmen puikon päättelyllä, se sujui mukavasti. Lahkeisiin vaihdoin suuremmat puikot ja juuri tuohon asti lankani riitti. Nyt odotan tuutoriltani ohjeita, teenkö tuohon kohtaan resoripäättelyt, vai jatkanko toisella hahtuvalla.

3741403547_8e1d3b8a01.jpg

Yhtä äkkiä iski hirveä himo solmia helmiä. Netistä löytyi hyvä ohje. Jostain luin, että kannattaa harjoitella ensin. Oikeat helmeilijät foorumilla sanoivat kellomiesten ohjetta hankalaksi. Vaikea sanoa, kun kaikki uusi on aina hankalaa. Käytin apuna parsinneulaa, sen ja kynnen avulla sai solmun lähelle helmeä. Aloitin siis verikivisillä soikeilla helmillä. Punominen oli hauskaa, mutta tekniikka vielä hakusessa. Toisen nauhan solmin jostain minulle kulkeutuneista sekalaisista helmistä ja peacock-värisistä nugeteista, jotka oli varattu toiseen tarkoitukseen, mutta olivat tarkoitukseensa väärään suuntaan poratut. Helmet olivat aika sekundaa ja lopputuloksena oli rumahelmet. Solmiminen sujui jo kuitenkin paremmin. Valmista nauhaa katsoessani tuli mieleen, että se voisi sopia hyvin jonkun Puro-langasta tehdyn liivin kanssa.

3741403519_69beb226ae.jpg

Siipan villatakkikin edistyy hissukseen. Sileää ennen kainalokavennuksia on tehtävä 46 senttiä ja niistä 30 on jo tikuteltuna. Mallin lukemista helpotti, kun suurensin sen 130 %:ksi ja vedin nurjan puolen kerrokset korostuskynällä. Nyt kohdan paikallistaminen on huomattavasti helpompaa.

3741403541_8d260de919.jpg

Vielä olisi helmisilkkiä jäljellä ja helmet muutamaan projektiin, vai tartunko villatakkiin, aurinkokin pilkahti esiin, menenkö siis sittenkin rikkaruohojen kimppuun...