Äitienpäivän aikaan kävimme pohjanmaalla äitejä katsomassa ja sunnuntaina siivoamassa lapsuuden mökin pihapiirin pudonneista lehdistä. Teimme kovasti töitä äidin, siipan ja kuopuksen kanssa. Onneksi siippa sai ruohonleikkurin kuntoon ja bensanhakumatkan jälkeen kuopus pääsi ajelemaan, nopeutti huomattavasti työn etenemistä isossa pihassa. Mökki on myynnissä, koska äiti ei halunnut sitä pitää enää isän lähes vuosi sitten tapahtuneen poismenon jälkeen. Kukaan sisaruksista ei myöskään voinut ottaa paikkaa hoitaakseen. Toivottavasti löytyy tänä kesänä joku joka haluaa sen hellään hoitoonsa, sieltä on niin paljon rakkaita muistoja.

Tänään olen kuopsuttanut omalla mökillä retuperällä olevaa pihaa. Istutin äidiltä saadun viherherukan ja isomarjaisen tyrnin alun. Lisäksi kuopsutin maasta sammalta, kiloittain männynneulasia ja käpyjä sekä kaikenlaista rikkaruohoa ja puunalkuja. Siippa tekee minulle laatikon, johon saan laittaa vähän salaattia ja yrttejä kasvamaan kesää varten. Salaatin taimia sain anopilta. Kun rakentaa mökin metsänkeskelle, niin metsä yrittää valloittaa parhaankin ruokamullan omakseen, ellei koko ajan ole varuillaan. Jouduttiin kotiutumaan poikkeuksellisesti jo tänään mökiltä, kun kuopus lähtee huomenaamuna luokkaretkelle Edinbughiin (kuten paitaan oli virheellisesti kirjottu).

Aloitin raverlyn knittin pipelinen Estelle-kalin. Isoilla puikoilla työ on edennyt joutuisasti, kun iltaisin töiden jälkeen ei ole jaksanut muuta kuin istua ja neuloa ja matkalla pohjanmaallekin ehti tikuttaa monta silmukkaa. Reunus vähän lörpöttää ja voi olla, että sen joutuu uusimaan pingotuksen jälkeen. Voi olla, että neule on minulle vähän kittana - pingotuksen jälkeen selviää, täytyy kysyä kelpaisiko esikoiselle tai keskimmäiselle. Kuva on aika kamala, kun siippa otti sen kiireessä torstaina ennen kuoroharkkoihin lähtöäni. Peilin kautta näkyi roskapussi ovenpielessä:). Onneksi siippa photosoppaili sen hyvin näkymättömäksi.


estelle

 Pian pääsee jännittäämään euroviisuja, sitä ennen täytyy vahvistaa itseään siipan savustamalla lohella. Mukavaa viikonlopunjatkoa.