Olin ottanut lomapäivän, että ehdin Tampereen Kädentaidot-messuille perjantaina heti ovien auettua. Aamuvarhain menin kampaajalle tilipäivän kunniaksi. Tehtiin tärskyt esikoisen kanssa ja onneksi jaksettiin mennä vähän kauemmas kuin keskustorin pysäkille, sillä muuten oltaisiin jääty auttamattomasti ovien ulkopuolelle, nytkin oli ihan tipalla. Aiemmin olen mennyt omalla autolla, joten ei ole tullut edes mieleen... Liputkin oli onneksi ennakkoon hankittuna, niin ei tarvinnut jonottaa lipunmyynnissä. Alkumatkan kuljimme yhdessä ja se olikin hyvä, sain monta hyvää vinkkiä neuleisiin ja tarvikkeisiin liittyvissä asioissa. Tuli kierrettyä messuja tuntia vaille aukiolon, eikä kaikkea ehtinyt kunnolla siltikään katsella. Jalat sanoivat sopimuksen irti, joten oli pakko lähteä kotiin. Oikeastaan vasta kotona aloin miettiä, että tilkkutyötarvikekauppiaat loistivat miltei täysin poissaolollaan. Onneksi en ollut laskenut tällä kerralla niiden varaan, vaan olin ajatellutkin katsella vähän muita asioita. Alla koko komea saaliini, jonka hintaa en uskalla edes laskea.

300032668_c1c11321d2.jpg

Vihreä kilon "möykky" on puuvillaista chenilleä, Kauhavan kangasaitan tuotteita. Jos hyvin käy siitä tulee virkattu jakku. Toikalla olisi ollut vastaavaa tuotetta viskoosista, mutta hinta oli yli tuplaten kalliimpaa. Kissakuvat on tilkkuiluun, myyntipiste Poppanavakan. Ostin Semitonen kangasvärejä tilkkutyökankaiden värjäykseen, Tilasin Moda-lehden messutarjouksen ja kaupantekijäisiksi tuli yksi kerä Sublimen kid mohairia, lehdessä on kuulemma ohje johonkin kukkaseen. Kirjamyyntipisteestä ostin silkkinauhakirjailukirjan, enpä tiedä koska tulee kirjailtua, mutta kun ne on niiiin ihania. Hobbooksilla oli myäs tosi ihania kirjoja, mutta niiden ohi pääsin ostamatta. Nyt minulla on oma nauhapirta, mukana tuli vain sivun ohje, joten täytyy varmaan etsiä lisäinfoa jostain. Vuorelman pisteessä oli kullattuja Addin pyöröpuikkoja, joita ei kuulemma enää valmisteta, joten pakkohan niitä oli ostaa, muutamat pitkät ja yhdet pätkät. Patavahteja piti myös ottaa, ettei kattilat aina kiehu yli, silloin harvoin, kun ehtii muilta kiireiltä kokata. Helmimeren tiskillä meni aikaa, kun ei meinannut lähelle päästä, saaliina oli mustia helmiä, joilla pitäisi koristella yksi t-paita. Viime vuonna heidän myyntipisteensä oli parempi, kun siellä pääsi paremmin kiertelemään nyt pöydät oli u:n muodossa ja katselutilaa vähemmän. Vielä tarttui mukaan merinovillaa kahdesta eri myyntipisteestä, yksiväristä (+kikkaroita) ja kirjavaa merinovillasillkiä. Niistä ehkä tulee huovuotettu huivi. Vielä lähikuvat villasta ja helmistä.

300032669_25f08aa024_m.jpg  300032662_6bb4b571d0_m.jpg

Tänään oli aamupäivällä tentti, joka meni poskelleen eli uusintatöitä on tiedossa. Koska siippa ja kuopus ovat mökillä, tassuttelin kipeine koipineni Akateemiseen ja ette arvaa, mikä sieltä löytyi... IK (Interweave knits), jossa oli ylihurmaavia laukkuja ilmaisohjeena. Vähän olis hienoo, kun olis villapaita (-paitoja) ja laukku(ja) sävy sävyyn.

300032670_1083a64036_m.jpg    300032665_c3ed4fb133_m.jpg

Olen yrittänyt haalia neulemalleja, joissa on viisto etureuna. Tässä lehdessä niitä oli kaksi; neuletakki ja liivi. Nyt vaan on onkelma, kun en ole koskaan kutonut englanniksi. Heti ensimmäinen ongelma on koon valinnassa, olenko rinnuksiltani 32 ½, 36,40,44,48 vai 52 tuumaa. Puikkosuositus on 6, onneksi suluissa oli 4 mm, myös tiheys on annettu tuumissa. Onneksi minulta löytyy tuumamitta, kun teen tilkkutyöt enimmäkseen tuumamitoilla. Olisi sittenkin pitänyt ostaa Hobbooksilta joku peruskutomisopas englanniksi:-(. Tässä tämäkin päivä on kulahtanut haahuillessa ja bloggaillessa. Vuodatus ei pelittänyt eilen, joten jäi monessa blogissa vierailematta ilalla, niin täytyi ottaa nyt takaisin sekin. Nyt on tosi vaikea päättää siivoaako kylpyhuoneen, kutooko kuopuksen kämmekköitä, opetteleeko pirtanauhantekoa, vai...

300033348_c22d4d0f53_m.jpg    300032666_9cdd2a18f2_m.jpg