Moni on jo ehtinyt esitellä viikonlopun messulöytöjään blogissaan. Perjantaina kului messuilla kiitettävästi aikaa klo 11 - 18, jalat oli ihan muusia, vaikka juttelin melko pitkään muutaman tutun näytteilleasettajan kanssa ja pidin kunnon lounastauon. Kaikkea ei jaksanut tutkia ihan alusta loppuun, vuosittain täytyy vähän valikoida. Tänä vuonna aloitin c-hallista, jossa on kiviä, helmiä ja monenlaista muutakin. Kotiin päästyäni totesin, ettei yhtään kirjaa päätynyt tänä vuonna ostoskoriin.

Helmilöytöjä tein monesta paikasta. Ylhäällä vasemmalla olevien myyjää en tunnistanut, enkä tainnut nähdä mitään kylttiäkään. Hinnat olivat vähän huonosti esillä, mutta suorakaiteen muotoiset kivet olivat kivan väriset laadusta ei ole mitään havaintoa, ehkä jaspista. Helmiqsta lähti mukaan kiinalaisia kristalleja, makean veden helmiä ja taas kivan mallisia ovaalejakiviä, luultavasti jaspiksia.
Helmimerestä löytyi enkeliaineita ja uudesta tuttavuudesta, Maarian korupajasta, hopeahelmiä, korvakorukoukkuja ja muutama lukko.

2046832231_8a02ea07a5_m.jpg

Tuttava on heittäytynyt yksityisyrittäjäksi ja perustanut oman yrityksen, Raijami, tänä ostin hänen itse maalaamistaan kuvista tehtyjä joulukortteja ja jätän korttiaskartelut ehkä seuraavaan vuoteen. Hänellä on myös ihania taidekortteja, tietenkin omista maalauksista ja kauniita tiffanylasitöitä. Hänen maalaamansa taulut ovat aivan upeita.

2047621618_822c70f70c_m.jpg

Tilkkukankaiden myyjät eivät ole kovin innostuneita tulemaan messuille, mutta onneksi muutama kuitenkin. Taas löytyi uusi tuttavuus PeeKaa Product, josta löysin kasmir-kuvioisia kankaita. Niitä kerään yhteen projektiin. Oikean puoleiset palat taisivat olla Priimasta.

2046832493_1c1246f6b0_m.jpg

Pirtin kehräämöstä löytyi joulunpunaista hahtuvaa, josta tulee pienet vaippahousut, toivottavasti ohje rantautuu pikapuoliin. Kuvasta jäi uupumaan Moda, tilasin vuoden lehdet. Lahjaksi sain Sublime kid mohairin 25 g:n kerän, samaa väriä ja jopa värierää kuin viime vuonna. Taitaa tulla nyt jonkin kokoinen huivi.

2047621884_2c31f23ad6_m.jpg

Lauantaiaamuna lähdimme Tallinnaan katsomaan ja kuuntelemaan Rigolettoa. Sunnuntaille jäi shoppailuaikaa, mutta käsityöliikkeisiin en pahemmin törmännyt. Vanhan kaupungin raatihuoneen torin kulmalla olleesta kaupasta löysin pari kieppiä hahtuvaa, lisää vaippahousuja? Ylemistön ostoskeskuksessa oli yksi käsityökauppa ja siellä oli Addin puikkoja, mutta ainoastaan 80 cm:n pituisina, ostin yhdet 5,5 numeroiset. Tarkoitus oli ottaa vitoset, saattuuhan sitä, mutta kai noillekin joskus käyttöä tulee.

2046832753_bc66a82253_m.jpg