Jo heinäkuussa aloitin pienelle sukulaispojalle merimiespaitaa (Moda 4/2009, malli 61, koko 6/12 kk), mutta se jäi jonnekin villasukkien tai muiden töiden jalkoihin. Sain sen vihdoin valmiiksi syyslomalla ja tänään ompelin napit paikoilleen.



Lankaa oli vielä jäljellä ja suunnittelin perinteisen "siksak"-pipon tekemistä, kun näin Katen blogissa Norjalaisen myssyn. Lankani oli melko paljon paksumpaa, joten koitin tehdä koepipon Woolista 2,5 ja 3 mm:n puikoilla, pienimmän koon. Tuttu kätilö sanoi, että hyvä on vastasyntyneen päähän. Mallista oli vaikea arvoida, paljonko silmukoita tarvitaan. Vähensin 24 silmukkaa ja tein puikoilla 3 ja 3,5 mm Novita Cloud-langallani pipon, josta tuli nuken kokoinen (py 36). Kolmannen pipon tein ohjeen pienimmän pipon silmukkamäärällä ja sain vähän "likilaskuisen" pipon. Näitä oli kyllä kiva tehdä, toivottavasti mahtuu päähän.



Vielä oli lankaa, joten tein vielä pienet sukat. Jalkaterän pituus 10,5 cm. Puikoilla 3,5 mm 28 silmukkaa. Kaikki sukkien ohjeet oli paljon ohuemmille langoille, joten taas piti arvioida. Valmistuivat tänään käden käänteessä ja ovat syötävän ihanat. Toivottavasti myös mahtuvat saajalleen. Ja näin sain yhdet sukat tämänkin viikon satoon. Koko settiin, pusero, lakki ja sukat, kului lankaa yhteensä 170g.