En tullut liittyneeksi sukkasatoon, vaikka sukkalankoja on tullutkin hankittua jonkin verran varastoon. Olen jo pitkään halunnut tehdä "kaikkien muiden osaaman" tiimalasikantapään. Kerran olen vierestä katsonut, miten lankaa kiepautellaan, mutta minulla menee oppi perille parhaiten itse kokeilemalla.

1372850463_3141628306_m.jpg

Google on oiva apuväline Ullan ohella uusien tekniikoiden etsimisessä. Hasbun vinkkaaman linkin kautta löysin ohjeen tiimalasikantapäähän.

1372850485_e0d226d9ae_m.jpg

Sukat on neulottu kärjestä ylöspäin Regian 4-fädig Jacquar Colorista 2,5 mm:n puikoilla. Lankaa meni 58 g. Sukan suun viimeistelin tubular cast offilla ja reunasta tuli joustava, mutta napakka. Edellisissä kärjestä neulotuissa kutoen päättelystä tuli vähän kiristävä ja kuitenkin valuva. Tiimalasin aloitin kantapään "polkuanturan" kohdasta ja ennen joustinta tein vielä 8 kerrosta oikeaa neuletta. Nämä ovat elämäni istuvimmat sukat. Taidan tykätä näistä kovasti.

Selvyyden vuoksi vielä kerrottakoon, että vauvaan liittyvät jutut päätyvät lähitulevaisuudessa tänne ihanalle pikkuprinsessalle.