Viime viikonvaihteessa oli mökillä äijäenergiaa robottiretken merkeissä. Itse jäin suosiolla kaupunkiin. Tupa oli järjestetty uuteen uskoon ja sisään oli kasattu kaksi pöytää. Pitihän niitä hyödyntää, kun mökkiydyimme kuopuksen kanssa tiistai-iltana. Korkeampi pöytä oli mitä mainioin helmitöiden tekemiseen. Saa istua selkä kohtuullisen suorassa, mikä on hyvä sen vuoksi, että jaksaa näpertää pidempään.

1634012579_8570245070_m.jpg
Valmiiksi tuli uusia kännykkäkoruja (kenelleköhän, oli vaan niin mukava tehdä),

1634219347_6c003f6335.jpg

silmukkamerkkejä lenkillä ja koukulla (sellaisia minulle ei ole aiemmin ollutkaan) ja

1635079028_84f8c74e28.jpg

helmisetti viime talvena valmistuneelle Tordikselle. Pujottelin ensin helmet lankaan, mutta totesin, että vaijerin se vaatii ja niin meni vaihtoon. Rannekoru memoryvaijeriin tehtynä on mukava, tämä on jo muistaakseni kolmas.

1634012565_53dd432213.jpg


Elämänlangan Kristel pohti (15.10. postauksessaan) langan riittävyyttä ja kutomisen nopeutta. Itselläni on meneillään Ruotsista ostetuista langoista neuletakki. Varasin lankoja toiseen malliin ja nyt sitä on sitten liian vähän, olen yrittänyt kutoa tosi nopeasti, ettei lanka loppuisi kesken. Hätävarana saan kyllä Marias Garnista lisää lankaa, sattui olemaan vielä samaa värierää jäljellä.
Samaisessa Kristelin postauksessa oli kerrontaa neulenopeudesta. En ole koskaan kellottanut neulomistani. Nyt kuitenkin kokeilin 12
kerroksen mallikerralla, 183 silmukkaan kerroksella (etu- ja takakappaleet yhdessä). Malli oli jo sen verran tuttu, että piti vain tarkistaa kerroksen alussa, miten edetään. Neulomisnopeudeksi tuli 37 silmukkaa minuutissa, mutta se ei salli hetkenkään herpaantumista, silmukan putoamista puikolta tai uuden lankakerän ottamista käyttöön. Tuota tahtia ei pystyisi koko neuletta tekemään. Varsinkaan nyt kun alkaa kainalokavennukset ja kuvioita pitää laskea melko tarkasti, ettei tule ylimääräisiä silmukoita.

Rakkaat kanssasisaret kertokaa, miten viimeistelette neuleenne? Mallineuleeni, joka vilahteli yllä olevissa kuvissa on mielestäni tosi viehättävää. Aeimmin olen painanut työni kostean silitysliinan läpi höyryraudalla varoen joustimia tai ainaoikein neuletta reunoissa. Lehden ohjeessa oli tehty ilmeisesti jotakuinkin samoin ja tulos oli tosi litteä. Jonkun neuleen olen kiinnittänyt mittoihinsa nuppineuloilla superlonpatjaan ja kostuttanut suihkepullolla. Vai pitäisikö neule uppokastaa ennen oikomista mittoihinsa? Miten toimitaan pyörönä neulottujen hihojen kanssa?