Olen ihan hämilläni Outin antamasta tunnustuksesta.

1393090.jpg

Palaan tähän, kun olen perehtynyt asiaan lähemmin ja miettinyt ilon jakamista eteenpäin.

Koneen kanssa on ollut lieviä teknisiä ongelmia ja päivitys eilen ei onnistunut, kun en saanut kuvia ladattua ja se haittasi muutenkin suunnitelmia, mutta tänään annoin koneelle vielä mahdollisuuden ;). Kone suostui yllättäen käynnistymään. Kuvien lataus piuhan kautta ei edelleenkään onnistunut, mutta onneksi koneessa oli kolo myös muistikortille ja tällä kertaa homma hoitui. Voi ehkä tulla katko, jos siippa ottaa koneen käsittelyyn, ans kattoo...
Tässä kuitenkin tarinaa, vähän editoituna, mitä ehdin kirjoittaa ennen katastrofia.

Torstaina töiden jälkeen lähdimme mökille kaupan kautta. Aika rasittava kauppareissu, kun kauppa oli täynnä ihmisiä, eikä ollut valmiiksi tehty suunnitelmaa, mitä pyhien aikana syödään, siinä sitten keräiltiin kärryyn sitä sun tätä.

Pitkäperjantaina ajoin takaisin kaupunkiin, kun kuoro esiintyi kaksi kertaa, heti aamulla jumalapalveluksessa ja vielä uudelleen iltapäivällä.Jumalanpalvelus oli aika vaikuttava kokemus, urkuja ei käytetty lainkaan, ainoa musiikki oli laulu, jota oli tavanomaista enemmän. Alttari oli puettu mustaan ja alttarilla oli viisi punaista ruusua kukin omassa maljakossaan. Alttarin ulkopuolella oli kynttilänjalassa yksi paksu kynttilä ja kun saarnassa päästiin kohtaan, jossa Jeesus antaa henkensä, kynttilä sammutettiin.
Iltapäivällä lauloimme urkujen säestyksellä Franz Lisztin Via Crusiksen (Ristin tie), joka kertoo Jeesuksen kärsimystiestä.

Lauantaina saimme mökin siivottua perusteellisesti. Aurinko ei anna armoa pölylle ja villakoirille. Siippaa kuulemma hävetti tampata petauspatjaa.
Aikaa on riittänyt myös käsitöihin, sain vihdoin valmiiksi 3.4.2007 aloitetun neuleen Novitan Malibusta. Neule ei siis ehtinyt ufoutua ihan vuotta. Malibusta neulominen on kuin narua vääntäisi. Kädet tulivat kipeäksi ja mietin, miten tuollaista neuletta voi edes pitää päällään, aika näyttää. Mukava juttu oli, että sain vihdoin vapaaksi tyttären tekemät "mummusilmukkamerkit". Pääntien reunaan täytynee vielä virkata kerros rapuvirkkausta, mutta sopivaa koukkua ei ole tietenkään mukana. Kuvassa on myös uudet arskat, jotka täytyi käydä ostamassa naapurikunnasta, kun omat vahvuuksilla olevat jäivät kaupunkiin. Naapuripaikkakunnalla on myös kaksi optikkoliikettä, mutta toisella menee niin hyvin, ettei tarvi olla auki kuin tiistaina ja torstaina eikä toinenkaan halua palvella lauantaisin. Kuvan arskat löysin sitten "maitokaupasta" ja olivat ainoat, mitkä päähän sopi.

2358184732_64c4cffaef.jpg

Malli: Novita Kevät 2006
Lanka: Novita Malibu noin 720 g
puikot: 5 mm pyöröt ja sukkapuikot
6 krs:n helpon mallineuleen opin vihdoin hihoissa ulkoa. Toiseen hihaan tuli virhe, mutta en jaksanut enää purkaa.
Valokuvaaja linssi halusi ikuistaa myös lähikuvan pitsineuleosuudesta.

2358184900_3e141d1db7_m.jpg

Tässä vielä mummusilmukkamerkit, mielestäni tosi södet.

2357343123_7a127bbfaa_m.jpg

Ostin Tilkkusatun Mustasaaren kaupasta kivan kukon mökille pääsiäiskoristeeksi. Novita kesä 2006 -lehdessä oli ohjeita pääsiäismuniin, jotka oli virkattu muovisten Kinder-lelujen koteloiden päälle. Jemmassani oli myös joitakin munanmuotoisia muovikoteloita, jotka päällystin virkkaamalla, että olisi edes jotain pientä uutta pääsiäiskoristetta. Tein myös ripustuslenkit, jos vaikka jonain vuonna munat haluaisivat oksiin roikkumaan. Rairuoho jäi tänäkin vuonna kylvämättä.

2358185084_12a0655f38.jpg

Pääsiäisen pyhiin mahtui myös sunnuntaina 2,5 tuntia mökkikylän ulkoilutapahtumaa, jossa heitettiin saapasta, potkukelkkaviesteileiltiin (aikastesten rankkaa), paistettiin makkaraa ja ennen kaikkea rupatteltiin ihmisten kanssa. Tänään kaatui tontilta kaksi kuusta ja koivu, hikisesti kului 2,5 tuntia. Vielä oli kolme kuusta katsottuna, mutta ei makeaa mahan täydeltä;), täytyy jättää jotain seuraavaan kertaan. Rehellisesti sanottuna ne on niin isoja puita, että hirvittää olla narun päässä vetämässä niitä kaatumaan oikeaan suuntaan.
Vielä olisi voinut jatkaa vapaata, kun ilmatkin ovat olleet niin suosiolliset.