Den blomstertid nu kommes....
Lapsen kevätjuhla oli lauantaina. Aina suvivirsi  itkettää, vaikkei lauleta edes omalla äidinkielellä.Toinen yhtä vaikuttava laulu on nelosten jäähyväislaulu Klockan ringer bara ut...
Mekko ei ihan valmistunut kevätjuhliin. koehihoja piti tehdä kaksi, enkä ole ihan vieläkään tyytyväinen. Kotiin tultuamme todistustenjaosta kiinnitin pääntiemuotokaitaleen ja ompelin helman ja niin päästiin ylioppilasjuhliin uudella kesähelmalla. Kai sitä voi joskus  toisenkin kerran käyttää.
 
262814518_6cf166eabc_m.jpg    262814519_238527ab3a_m.jpg
 
Juhlien jälkeen  oli taa kiire päästä mökille  uimaan ja saunomaan. Tänään ahersin ikkunoiden pesun kimpussa. Sain tänä keväänä  yhden asiakkaan omaiselta hyvån vinkin, miten saa puhtaat ikkunat. Olen koittanut kaikkia mahdollisia konsteja, ostanut pesurin, huuhtonut etikkavedellä ja pyyhkinyt sanomalehtipaperilla aina raidallisin tuloksin. Neuvo oli, että ämpärilliseen vettä lurautetaan Fairya ja jotain yleispuhdistusainetta, jonka ph on 10-12. Löysin Kiillon Vienoa, jonka ph on 10. Ikkunat pitää kostuttaa mikrokuitupesimellä, kuivata lasta joka vedon jälkeen ja reunat kuivata mieluiten froteepyyhkeellä. Aurinko ei paistanut, kun vasta illansuussa, joten en nähnyt, jäikö tällä kertaa rantuja, mutta ainakin saunan ikkuna näytti aika hyvältä, kun vielä ennen lähtöä saunottiin ja uitiin.
Ostin Helmiq:sta toukokuun puolivälissä helmiä, joista ajattelin tehdä mekkooni sopivat helmet. No, makeavedenhelmien reiät on niin pienet, ettei  ne mahdu spiraalivieteriin , eikä korvakoru"tappiin". Olen tosi noviisi näissä helmiasioissa, joten termitkin on hukassa. Helmien järjestely olikin hitaampaa kuin luulin ja homma jäi pahasti  vaiheeseen.
 
262813333_839624b10e_m.jpg    262813334_6eb4a60fe0_m.jpg
 
Iltapala odottelee keittiössä, joten laitan vielä muutaman kuvan, ennenkuin menen syömään.