Meillä on edelleen sama keittiön pöytä ja tuolit, jotka ostimme aikanaan ensimmäiseen omistusasuntoomme. Tuolit ovat jo ajan hampaan syömiä, suunnitelmissa onkin hioa ja lakata ne uudelleen ensi kesänä. Tuoleissa on ollut ompelemani pehmusteet, joiden kankaat on aikoja sitten menneet rikki ja pehmusteet heitetty komeroon odottamaan uutta inspiraatiota. Runsas vuosi sitten ostin jo kankaan Eurokankaasta (65% puuvillaa &35% polyesteriä), mutta toimeen ryhdyin vasta tällä viikolla. Ensimmäisen päällisen ompelemiseen kului kolme tuntia, seuraavat etenivät jo vähän nopeammin, kun tein sarjatyönä, mutta aikaa kului kuitenkin tajuttomasti. (kuka käskee ostaa tuoleja, joihin ei mitkään valmiit pehmusteet käy;-) ). Lopputulokseen olen tosi tyytyväinen. Ensimmäinen prototyyppi päätyi kuopuksen tuoliin hänen huoneeseensa.Taitaa olla nuorella, hoikalla pojalla terävät luut, kun hän valitti tuolin olevan epämukava istua ilman pehmustetta.

370721223_d72880a0b7.jpg

Olin jo pitkän aikaa katsellut esim. Suuri Käsityölehden ohjeista vinkkejä pehmusteiden tekoon. Laitan vielä tähän kuvia työvaiheista, jos niistä olisi jollekulle jotain hyötyä.

Pehmusteet olin leikkauttanut aikoinaan vaahtomuovia myyvässä liikkeessä. Osa tuli reilusti yli tuolin reunan ja sen takia ne kai olivat vähän epämukavia olleetkin, lienevätkö venyneet käytössä (?). Nyt pienensin vaahtomuovikappaleita niin, että ne olivat joka puolelta sentin pienempiä kuin tuoli istuinosa. Vaahtomuovin päällystin ohuella vanulla, joka oli leikattu tuolin istuimen kokoiseksi. Vaahtomuovin ja vanun ompelin yhteen käsin yliluottelupistoilla niin, että vaahtomuovin reuna pyöristyi.

370721212_28b8bfbc3f_m.jpg  370721217_571dad27fd_m.jpg

Päällikankaat leikkasin tuolin istuimen kokoisiksi ja alapuolelle ompelin 30 cm:n vetoketjut, jotta päällisen saa helposti irti pesua varten. Prototyyppiä tehdessäni huomasin, että vetoketju tarttuu helposti vanuun, joten vetoketjun suojaksi ompelin palan puuvillakangasta. Sitten vaan nurjat puolet vastakkain ja reunojen huolittelu vinokaitaleella. Sopivan väristä vinokaitaletta on usein hankala löytää. Tein itse vinokaitaleet puuvillakankaasta ainakin tilkkutöitä tekeville tutulla "vinokaitaleen tekolaitteella".

370721219_04c71312de_m.jpg  370721220_77f80cee1e_m.jpg

Sanna: kiva kun olet poikennut blogissani. Sinulta saamani kankaat ovat tosi ihania. Niistä on syntynyt erilaisia juttuja tilkkukillan myyjäisiin ja torkkupeitto. Vauvanpeittoja on suunnitelmissa. Intoa opiskeluusi ja hyvää kevättä, Kiitos kuvasta ja kuulumisista.