2991321797_0ef1190bd7.jpg

Hieman ennen syyslomaa aloitettu neuletakki valmistui noin kahden viikon ahkeran tikuttelun jälkeen. Eilen illalla päättelin viimeiset langat, eikä hetkeäkään liian aikaisin, kun tarve oli tänään klo 9.00. Kuorollamme on kuoropuku, mutta joissain tilanteissa, kuten esimerkiksi pyhäinpäivänä pukukoodi on musta. Ainakin kolmena vuotena olen päättänyt, että seuraavana pyhäinpäivänä, minulla on itsetehty musta neuletakki, kun kirkossa on melko kylmä. En ole lainkaan mustan ystävä, koska väri tekee minut niin kalpeaksi, siksi kai homma on siirtynyt mielenkiintoisempien projektien tieltä. Tai sitten ahaa-elämys on tullut liian myöhään.

Tänä vuonna kävin kesällä Tapion kaupassa ja ostin 14 kerää mustaa Dropsin Extra Fine Merinoa. Täydellinen malli löytyi uudesta Debbie Bliss -lehdestä. Mallilla on nimi Sophia Raverlyssä, vaikka sillä ei lehdessä mitään nimeä olekaan. Pelkäsin koko ajan, että lanka loppuu kesken, kun ilmeisesti tiukan käsialani vuoksi, saan aina tärvättyä lankaa enemmän kuin ohjeessa. Yleensä ostankin XL:N verran lankaa, että saan M-kokoisen vaatteen. Tässä neuleessa silmukkatiheys täsmäsi, mutta ilmeisesti kerroksia mahtui enemmän 10 cm:iin kuin ohjeen tiheydessä ja vaatteesta tuli 5 cm ohjetta lyhyempi. Toisaalta sillä ei ole väliä, kun olen tällainen hukkapala muutenkin.

Ohje on äärimmäisen hyvin kirjoitettu. Sivusaumojen kavennuksista tein näkymättömämmät kuin ohjeessa, takakappaleen pääntiekavennusta muotoilin hieman ja hihoja lyhensin 3 cm, mutta muuten tein ohjeen mukaan. En uskaltanut tehdä koko neuletta yhtenä kappaleen, kun olin epävarma langan riittävyydestä. Napinläpikaitaleet neuloin kiinni Villasukan hyvän ohjeen avulla. Vasta jälkikäteen ihmettelin, miksi kaitaleiden silmukat piti jättää sivuun, kun ne oli neulottu samoilla puikoilla kuin miehusta pääntien kavennuksiinkin asti. Yhtä kaikki, jatkossa käytän aina Villasukan ohjetta, kun neuleen kasaaminen on niin tylsää.

2991321783_6e0b12c173.jpg

Siippa hoiti kuvauksen mökkimaisemissa. Ulkona oli tosi kylmä tuuli ja kuvat piti lopulta ottaa aika vauhdilla. Hame on uuteen kuoropukuun tehty prototyyppi ja kengät ostin tällä viikolla. Kuorokengät pitäisi olla tosi hyvät, että niillä jaksaa seisoa tunnin ja pidempäänkin, minun ongelmajaloilleni on tosi vaikea löytää hyviä kenkiä. Ne kengät, mitkä tuntuu tänään hyviltä, ovat huomenna lähes käyttökelvottomat. Etukappaleen alareunoja täytyy näköjään yrittää vielä pingottaa, etteivät törötä mihin suuntaan sattuu.

2991321795_15e710d17a.jpg

Lanka:Dropsin Extra Fine Merino
Kulutus: noin 13 kerää
puikot: 4 mm:n Addi pyöröt, hihoissa bambu sukkapuikot
Muuta: Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen. Tällaisen voisin poikkeuksellisesti tehdä toisenkin, koska musta ei ole lempparivärini, mutta toteutui olosuhteiden pakosta.

Sukkasato jäi valitettavasti yhteen pariin. Tavoitteenani oli tehdä perussukkaa haastavampia malleja ja niin siinä kävi, että toisesta parista valmistui vain toinen, koska mallia oli katsottava rivi riviltä. Sunnuntaina Pohjanmaalta luokkakokouksesta palatessani aloitin uutta sukkaa, mutta sekin vaati vähän mallin katsomista, eikä edennyt kovin pitkälle, kun kellon siirron myötä hämärä hiipi vähän turhan aikaisin. No, nuo valmistuvat tuosta kyllä kohtapuoliin.

2991955690_09dcbd6f49_m.jpg