huivi 8 KYH 8

Tein keväälle yhdelle ystävälleni Ishbelin sinisestä langasta kiitokseksi hänen avustaan. Huomasin, että minulta puuttuu sininen huivi. Nuorempana käytin paljon sinistä, mutta muut värit ovat syrjäyttäneet sen pitkäksi aikaa.  Nyt sininen on taas palaamassa väreihini. Aloitin huivin ennen killan Tallinnan matkaa ja se osoittautui mukavaksi matkaneuleeksi helppoutensa vuoksi – ei tarvinnut koko ajan tuijottaa kaavioita.

huivi 9 KYH 8

Weekend shawl on ostomallina Raverlyssä. Huivi on vähän normaalista poikkeavan mallinen. Kun olin pingottanut sen kuivumaan, sanoi siippa osuvasti, että se on lepakko. Tein huivin 4 mm:n puikoilla pitsilankaohjeen M-koon mukaan. Halusin käyttää Zitron Filigran- lankani mahdollisimman loppuun, joten reunuksen Sunday lace pattern –mallia tein 8 kertaa ohjeen 3:n sijaan. Kolmella mallikerralla huivi olisi mielestäni jäänytkin vähän vajaamittaiseksi. Pingotuksen jälkeen huivi on sopivan kokoinen; 45 cm korkea ja siipiväli 107 cm.

huivi 7 KYH 8

Siippa aloitti lomansa. Meillä on tänä kesänä vapaa-ajankodilla paljon maalattavaa ja tervattavaa ja päätin aloittaa urakkani hyvissä ajoin. Oma lomani alkaa vasta ensi viikolla. Sain maalattua kaiteiden välistä neljät puolat, vielä kahdet olisi ollut jäljellä, mutta siinä vaiheessa aurinko paistoi niihin niin, ettei maalauksesta tullut mitään. Ukkonen alkoi jyristellä lähestyen ensin vasemmalta ja sitten oikealta. Vähän jo näytti siltä, että säästymme huonolta keliltä kokonaan. Meille ukkosta oli luvattu vasta sunnuntaille ja sen vuoksi uskalsin ryhtyä maalausurakkaan. Kesämieheni kuvasi pilviä ja minä häntä:)

kesämies

No kuvasin minä myös pilviä ja vapaa-ajan paratiisimmekin.

mökki

Ja tulihan se ukonilma rajuine sateineen meillekin. Sateen jälkeen siippa puhalsin puolat kuivaksi, ettei pinta mene aivan pilalle sateesta.

kasvulava

Siippa on ollut ahkera ja tehnyt minulle istutuslaatikon talon loppuhirrenpaloista. Pupujen takia salaatti on suojattava. Muoviputkien päälle viritellään harso/pienisilmäinen verkko tmv. Suojan saa helposti edestä käden käänteessä.

kasvulava2
On muuten takuulla tienoon hienoin salaatinkasvatuslaatikko. Tänä vuonna siellä kasvaa anopilta saatuja salaatinalkuja ja kaupasta ostettuja lehti- ja parsakaalintaimia. Ensi vuonna laitan pelkästään salaattia ja vähän yrttejä. Tänä vuonna oli kiire saada heti joitain kasvamaan, kun laatikko valmistui, ettei tulisi sanomista.

Kun keli oli huono, sain hyvällä omallatunnolla jatkaa KYH-töiden parissa.