Ambitus-kauluri oli niin hyvän mallinen, että tein sillä kaulurin itsellenikin.

2303496555_2fcc3307cb.jpg

Lankana Novita Wool, menekki noin 110 g
puikot 4 mm:n Addin pyöröt, 40 cm
Lisäsin jonkin verran silmukoita alkuperäiseen malliin 116 -> 132. Tiheyslaskeman mukaan olisi pitänyt laittaa 141 silmukkaa, mutta se tuntui liian paljolta. 132 silmukalla tuli ihan sopiva.
Neulejälki on epätasaista, mutta kauluri jää takin alle piiloon, joten olkoon.

Keskeytimme mökkiloman, kun oli erityinen syy lähteä käymään Turussa pienen perhejuhlan merkeissä perjantaina. Yövyimme myös Turussa ja lauantaiaamuna kävimme polskimassa pari tuntia Caribiassa. Onneksi siellä on myös kuntouintiallas, jota saattoi kauhoa edes takaisin. Lämpimässä altaassa lilluttelu on minulle kauhistus, johon uhraudun korkeintaan kerran vuodessa, kun se on kuopukselle niin mieluista.

Menomatkalla huomasin, että Humppila ja Tilkkutex jäävät matkan varrelle. Paluumatkalla armas siippani suostui tekemään reittiin 7 km:n poikkeaman ja pääsin "taivaaseeni". Talvisulku oli juuri päättynyt ja parkkipaikalla oli tungosta, jopa yksi linja-auto. Akuutein tarve oli vanusta. Kankaita on paljon ja ne ovat upeita, kirjoja on myös monta hyllyllistä, samoin monenlaisia tilkkutyötarvikkeita. En kuitenkaan venyttänyt miesteni pinnaa kohtuuttomasti, jotta pääsisin joskus muulloinkin hankintamatkalle. Tosin päätin, että tulevaan tilkkupeittooni, haen kankaat Tilkkutexistä, kunhan saan ensin päätettyä mallin ja laskettua kankaan menekkiä. Sille retkelle lähden yksin tai korkeintaan samanhenkisten ystävien seurassa, ettei tarvi hosua. Batiikit ovat niin ihania, samoin olen heikkona nuottikankaisiin, toivottavasti minulla ei ole ostamaani kaapin kätköissä entuudestaan.

2303496445_d571cd8f51.jpg

Lauantai-iltana oli pakko päästä takaisin mökille. Tänään on keskeneräinen seinävaatteeni edennyt. Eilen illalla piti taas kääntää kangaslaatikot nurin muutaman palasen takia. Nyt on tilkut yhdistelty ja täytyy ruveta kaivelemaan sopivaa taustakangasta. Väliaikakuvaa en nyt tähän laita, kuvaan sitten valmiin työn.