Ensin vastausta Eijalle, joka kyseli Ipodin käytöstä. Täytyy heti tunnustaa, että yleensä ojennan kaikki tekniset vempaimet siipalle ja pyydän lataaman kirjan tai musiikkia. Kirjoja olen kuunnellut Creativen Zen mp3 -soittimella. CD:llä olevat kirjat siippa on siirtänyt (ribannut) kovalevylle ja siirtänyt sitten Windowsin File Explorerilla soittimeen. Siipalla on käytössään Vista. Ipod on uusi tuttavuus ja koneelleni on nyt ladattu netistä Itunes (ilmainen). Myös Ipodia varten ladataan CD:t tietsikalla ja synkronoidaan kuunteluhärvelin kanssa. Siippa ei ole vielä päässyt perehtymään soittolistojen määrittelyyn niin, että kirjat saisi järkevästi kuunteluun.
Kirjasin tämän sen vuoksi tähän, että jos joku, jolla on enemmän teknistä osaamista voisi aukaista tarkemmin asiaa Eijalle ja ehkäpä minullekin. Olisihan se hyvä osata itsekin saada koneensa iskukuntoon tarpeen tullen.

Itseäni on kiukuttanut, että mennessäni Blogilistan kautta omaan blogiini, näkyvillä on vanhan kirjoituksen kuva. Lueskelin ohjeita ja siellä sanottiin, että RSS-syötteet pitäisi tallentaa. Katsoin Vuodatuksen asetuksiani ja siellä RSS-syöte oli kirjattuna ja Raverlyssä on kuva viimeisimmästä tekstistä, joten ainakin jossain se toimii oikein. "Valituspaikkaa" en Blogilistasta löytänyt, johon olisi voinut asiaa ihmetellä.

Maanantaina siippa haki postista viimeisen joululahjani, kerinlehdet ja kerijälaitteen. Pääsinpä sitten eilen aamusaunan jälkeen testaamaan uutuuksiani. Asettelin ensin kerinlehdet tuolin selkänojaan,kuten muistan äidin aikanaan tehneen. Tuolin selkänoja oli kuitenkin kalteva ja puuosat kolisivat tuolin selkänojaan. Ei auttanut muu kuin kiinnittää kerinlehdet pöydän laitaan, kyllä se noinkin onnistui hienosti ja kaikki mökillä mukana olleet vyyhdit ovat nyt kauniina kerinä.

3152797279_cd22b9bf8f_m.jpg3152797417_cdcb02505c_m.jpg

Kädentaitomessuilta ostin Secret Woolin -osastolta mm. Cascaden punaista lankaan, jossa on vaihtelevia sävyjä. Käsinmaalattua, sanoo vyöte. Luvassa on kylmää loppuviikolle, joten oli saatava uusi pipo. Silmälasipäähän pipot eivät oikein istu, mutta lämmittävät paremmin kuin huivit, joten yksi pipo on aina hyvä olla kaapissa. Mallia etsin Raverlystä ja tässä pipossa ihastuin hyvin päätä myötäileviin kavennuksiin, silmälasien kanssa mielestäni myös taitereuna istuu paremmin kuin suora. Palmikot ovat yksinkertaiset, tehty kahdeksalla silmukalla. Lanka oli vähän ohuempaa kuin ohjeessa, joten käytin puoli numeroa pienempiä puikkoja.

3153632878_6d1837d8a5.jpg


Malli: Palindrome Hat by Kristin Bellehumeur (raverly)
Lanka: Cascade 220 Paints, noin 90 g
Puikot: 4 mm.
Seuraavaksi pitänee tehdä pari kuopuksen Taival-sukalle, kun sitä on jo kyselty.

Vuosi vaihtuu kuopuksen kummien kanssa saunoen,fodueta tehden ja muutama raketti ammuksellen. Täytyy tästä siirtyä pilkkomispuuhiin. Lopuksi toivottelen kaikille mukavaa uuden vuoden vastaanottoa, olkaapa varovaisia rakettien kanssa.

PS. Kiitos huivikommenteista.