Näin ehkä pari vuotta sitten Beroccon sivulla ihanan kaarevareunaisen villatakki, joka näytti "täytyy saada heti nyt"-takilta. Pettymykseni oli suuri, kun se oli myyntiohje, jota ei välitetä Amerikan ulkopuolelle. Tai sitten puutteellisella englannillani ymmärsin väärin.

3496396275_12db3a9ba7.jpg

Dropsin sivuilla törmäsin kaarevareunaiseen villatakkiin, josta tuli must have-juttu. Olin kuitenkin päättänyt pienentää lankavarastoani, ennen uuden suuren projektin aloitusta.

Tapion kaupan ystävänpäivän myynti muutti suunnitelmani, kun Fabel oli tarjouksessa. Laskin, että kun tilaan villatakkilangat heti, saan alennuksella postikulut peitettyä. Villatakki lähti alkuun joutuisasti, tein sitä blogeja lukiessani, kuoroharjoituksissa ja katsoessani niitä muutamaa telkkariohjelmaa, joita seuraan. Sitten tuli kainalokavennukset ym, joissa tarvii seurata ja mitata ja neulonta-aktiivisuus hiipui. Viime aikoina tilkkutyöt ovat vallanneet viikonloppuni, joten neulonta-aikaa on ollut vähemmän. Toisaalta rinnakkaisena työnä oli pieni villatakki,jonka valmistumisen priorisoin, kun sekin uhkasi ufoutua muutaman hassun kirjoneuleraidan vuoksi.

3497211052_6a938a01f6.jpg

Muutin villatakin ohjetta sen verran, että halusin tehdä neuleen yhtenäisenä niin paljon kuin mahdollista. Tein takakappaleen alaosan ja jatkoin alareunasta oikean etukappaleen alareunan hauskalla pyöristetyllä reunalla, joka tehtiin lyhennetyin kerroksin. Tässä kohtaa huomasin, että takakappaleen silmukat olisi pitänyt luoda esim. virkkausaloituksella, että olisi saanut näkymättömän sauman (ehkä kukaan muu ei sitä huomaa kuin minä). Onneksi en jatkanut vasemman etukappaleen alaosalla, sillä takakappale oli aivan liian leveä. Koko ajan neuloessa oli pieni pelko, että vaatteesta tulee liian löysä tai kittana, yhtenä palana tehdyssä neuleessa olisi ollut melkoinen purkaminen molemmissa tapauksissa.
Myös kauluksen reuna tehtiin lyhennetyillä kerroksilla. Jätin takakappaleen niskasilmukat puikoille ja kiinnitin ne kaulusta tehdessäni Villasukalta saamallani neuvolla. Näin ei tarvitse enää ommella saumoja, kun kappaleet ovat valmiit. Olkasamat ja kauluksen takasauman tein kolmen puikon päättelyllä. Tiimalasikantapään oppimisesta oli myös apua tässä projektissa, lyhennetyissä kerroksissa kiersin langan käännöksessä vasemmalle puikolle jäävän silmukan ympäri, eikä neuleeseen näin ollen tullut reikiä. Jos haluaa tehdä kauluksen, jota pidetään pystyssä, ei lyhennettyjä kerroksia kannata tehdä niskassa.

3496396601_73c9c441f9.jpg

En ole pätkävärjättyjen lankojen ylin ystävä. Yritin saada neuleessani langat jatkumaan samasta kohdasta ja hihoissa ja etukappaleissa myös pätkät kohdalleen. Langan jatkokohtien löytäminen oli ajoittain haasteellista, koska värjäyksien pituudet eivät näyttäisi olevan identtisiä. Muutama lanka juoksi myös eri suuntaan. Kun aloitin neulomaan langan sisältä, muutamassa kerässä piti aloittaakin ulkopuolelta.Todennäköisesti tämä väriraitojen etsiminen ei näy valmiissa työssä, mutta pieni perfektionisti minussa vaati asian näin toteutettavaksi.

3496396787_724376897a.jpg

Ja näin paljon tykkään lopputuloksesta. Hihat joudun vielä ehkä lyhentämään, vaikka tein jo paljon ohjetta lyhemmät, taitaa ainaoikein neule joustaa.

3496396929_6228e21a92.jpg

Malli:Drops 108-1
Lanka: Fabel, väri 677, 430 g
Puikot: 3 mm, samoin koukku.

3497219284_721f2fb67d.jpg

Kuvauspaikkana on Vanhan Vaasan kirkonrauniot. Oli kylymä ja kaulus oli huonosti. Suosittelen paikkaa, on mahtavan suuret kirkonrauniot. Paljonko lienee väkeä mahtunut aikanaan sisään?

3496404689_03838933ff.jpg

Sain siipalta joululahjaksi IPodin, jolla olen yrittänyt kuunnella italiaa tämän kevään aikana. Nyt olen hurahtanut tilkkupodcasteihin. Olen kuunnellut Alex Andersonin, Annie Smithin ja Bonnie McCafferyn tarinoita pääsiäisestä asti aika tiiviisti. Ilmeisesti tilkkuaiheisia podcasteja on vähemmän kuin neulojille suunnattuja. Raverlystä bongasin jo listan neulepocasteja, joita ihmiset kuuntelevat, mutta en ole niitä vielä käynyt lataamasta iTunesista. Rehellisesti sanottuna olen niin noviisi, etten osaisikaan. Vahingossa ladatessani IPodiani tietokoneelta ITunes meni päälle ja nouti jaksoja, joita en ollut vielä kuullut, mutta laitteessani ei ollut mitään, kun se oli latautunut täyteen. Sain kuin ihmeen kaupalla ihan itse synkronoitua (siirrettyä) jaksot laitteeseen ja iltani oli pelastettu(siippa ei ollut kotona).

3497219896_5e86279bb7_m.jpg

Aiemmin olin äänikirjojen suurkuluttaja, mutta kirjat ovat aika pitkiä ja niitä oli vaikea keskeyttää, joten kuljin napit korvilla koko ajan. Sitten iski jonkinlainen kyllästyminen ja tuntui, että pään pitää saada levätä. Nyt oli ilmeisesti sopiva tauko kulunut ja jotain uutta piti saada tilalle. Itseasiassa nämä molemmat jutut ovat siipan lanseeraamia. Itse en välttämättä jaksaisi aina perehtyä uusiin juttuihin, joita saan häneltä lahjaksi. Hänen kysyessä lahjatoivettani, vastaan aina kultaa ja timantteja. Niitä saan kuitenkin äärettömän harvoin, mutta näillä käytännöllisillä lahjoilla on suurempi merkitys arkipäivän elämässä.

3497219440_c18463c6bd_m.jpg

Vuosikausia ostin itselleni kevätlahjaksi korvakorut, useimiten Kalevala-korut. Nykyään lahjon itseäni kaksi kertaa vuodessa, marraskuussa Kädentaidot messuilla ja keväällä Tilkkupäivillä. Silloin annan itselleni luvan ostaa kirjoja ja tarvikkeita, joita haluan.
Nyt olen tosi innoissani, kun ostin Tuulian Tailored Sweater -ohjeen. Ensimmäisenä ajattelin kokeilla ohjeella kesäisen puuvillapuseron. Langat siipan villatakkiinkin on odottelemassa, mutta kesä tulee ennen villatakkiaikaa. Eikö olekin hyvä perustelu priorisoinnille :)

3496404861_3952f7054d_m.jpg

Huh ja papukaijamerkki sinulle, jos jaksoit kahlata tämän superpitkän postauksen loppuun asti.