Takana on kolme työntäyteistä päivää Tampere-talossa. Perjantai kului aamusta iltaan tilkkupäiviä rakentaessa yli 500:lle innokkaalle tilkkuilijalle. Talkoissa järjestelijöinä oli kuusi Tampereen seudun kiltaa, joukko rautaisia naisia. Pystytimme monta upeaa näyttelyä, rakensimme pikapajoja jne. Ensi kertaa oli esillä upeat kiltatunnukset. Niistä minulla ei valitettavasti ole kuvaa. Kun olin koko ajan "puikoissa", jäi kuvaaminen aika vähiin.
Lauantaina pikkuisen pirisi jännitys vatsanpohjassa. Olin lupautunut hoitamaan tekniikkaa. Onneksi Tamperetalon atk-henkilöt opastivat kädestä pitäen, joten huolet karisivat aika nopeasti. Avajasissa soittivat nuoret miehet selloa ja pianoa ja vakuuttivat, etteivät ole koskaan soittaneet näin naisvaltaiselle yleisölle. Olihan pieni sali lähes täynnä naisia.Jokainen järjestävä kilta sai tehdä oman pikapajan, jolla kartutettiin killan varoja. Meidän killan pikapaja oli neulakirja. Vasemmanpuoleisen tein hätsyn pikaa FinnQuiltin hallituksen kanssa pidettyyn kokoukseen niistä materiaaleista, mitä sattui kotoa löytymään. Toisen tein suunnitelmallisemmin, eli mittasin tarvittavan langan määrän ja kellotin tekemiseen kuluvan ajan.Aeimmin ei villakirjonta ole suuremmin kiinnostanut, mutta neulakirjojen myötä, mietin, mitä muuta voisi tehdä. Tilkkuleikkurini kaipasivat mielestäni pussukoita. Vastaavalla tavalla voisi tehdä saksilleen pussit.Vielä teki mieli tehdä kassi. Muistelin, että jossain lehdessäni on ohje sydämestä ja siinä olevista kukista. Epätoivoinen selaus alkoi, mutta mallia ei löytynyt mistään (lehti olikin jäänyt mökille). Toinen mieluinen malli löytyi ja muutama ilta kului pykäpistojen ja varsipistojen parissa olohuoneen lattialla.  Marjat ovat lasihelmiä ohjeen solmupistojen sijaan. Kassin sisus on napakkaa puuvillakangasta ja ompelin sisään vetoketjullisen ja kännykkätaskun. Sangat teetin suutarilla ja siinähän sitten tulikin kassille hintaa.

Sunnuntaina oli yleisöpäivä, jolloin kuka tahansa pääsi katsomaan näyttelyitä ja kuuntelemaan silkkiluentoa. Tesa pongasi minut, kun olin valvomassa Juhlat-näyttelyä. Oli tosi mukava tavata livenä henkilö, jonka blogia on lukenut jo pitkään.

Aiemmin "rivinaisena" tilkkupäiville osallistuneena on voinut osallistua työpajoihin ja luennoille sekä selata ihania tilkkukirjoja ja ostaa muutaman kotiinkin vietäväksi kankaiden ja muiden tilkkutarvikkeiden kanssa. Näitä jäin nyt kaipaamaan. Toivottavasti kaikki on ensi keväänä toisin Espoossa :) Onneksi otin maanantain vapaaksi, että saa rauhassa sulatella päivien antia.

Kuluuko kenellään muulla kuin minulla runsaasti aikaa jonkun tietyn ohjeen etsimiseen? Minusta tuntuu, että päivittäin etsin jotain jostain ja siihen kuluu melkoisen paljon aikaa. Olen päättänyt ryhtyä järjestelmälliseksi:)