Aloittelin tätä tunikaa jo lokakuun puolivälissä.

tunika5
Lanka on vanhaa seiskaveikkaa - kerran purettua, enkä ollut varma langan riittävyydestä, vaikka ohjeen mukaan 4 kerää riittää. Päätin kokeilla ylhäältä alas neulomista. Etukappaleen yläosa lähti jotenkin vauhtiin, mutta sitten piti poimia takakappaleen silmukat ja ajatus katkesi - samoin neulominen.

tunika4
Vauvanpeiton valmistuttua tartuin tähän uudelleen ja ihmettelin, mikä oli ongelma. 4,5 mm:n puikoilla työ eteni vauhdilla. Omaa säätöä oli lisäksi vaihtuva palmikoiden kääntymissuunta.En ole raskaana, enkä juuri synnyttänytkään, vaikka vatsanseutu näyttää ikävästi pömpöttävän - paksu lanka ja palmikot:)

tunika
Pääntien siisteydessä oli toivomisen varaa, joten tein koko pääntien ympäri rapuvirkkausta ja sain toivomani lopputuloksen. Kyläkaupasta ostin jo syksyllä kaksi väriin sopivaa Nanson trikoopaitaa.Tunikaan kului lankaa noin 550 g. Käytin tunikan koneessa huuhteluissa huuhteluaineen kanssa, toiveena, että se vähän pehmenisi. Hyvin se asettui kuosiinsa, mutta ihan kuin pinta olisi ihan aavistuksen huopunut. Ohje on syksy 2009 Novita-lehdestä.

tunika3
Ennen kuvaussessiota 15 asteen pakkasessa sanoin siipalle, että käytä nyt edes vähän mielikuvitusta, ettei tule niitä tavallisen tylsiä kuvia - siis vaihdettiin kuvakulmaa.

tunika2
Sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella asunto tai sitä mäntyä halaaminen, jonka vieressä mökki. Ja tunikaakin voi ainakin mökillä käyttää talvipakkasilla tuvan lämpiämistä odotellessa.


tunika6