3754660905_3994a99f4d_m.jpg

Kesäämme ovat ilahduttaneet pienet puput ja oravat. On ollut mukava katsella pupujen heinien syöntiä ja oravien leikkiä aidalla ja kuusenoksilla. Mittani tuli kuitenkin täyteen, kun pikku pikku mansikkamaallamme oli kaksi pupua, kolme oravaa ja neljä rastasta pomppimassa kohti herkkuja.Levitin harson mansikkoille ja verkon kahden pienen punaherukkapensaan päälle. Puput tulivat hetken päästä uudelleen ja hyppivät harson päällä ja raapivat sitä kiukkuisina etutassuillaan. Myöhemmin huomasin, että ne olivat harmissaan papanoineet ja pissanneetkin oranssia pissaa harson päälle, kun mansikat jäivät saamatta. Oravia harso ei kuitenkaan pelota, vaan ne menevät sen alle nappaamaan herkun ja syömään sen mielenosoituksellisesti aidalle näkyvälle paikalle. Eläinkuvat on siipan ottamia.

3755461564_44c2d84c3d_m.jpg

Eilen kävin mökkinaapurin kanssa katsastamassa Tilkkuvirtojen satoa. Perinekylässä oli Makasiinissa Arja Mattilan, Neuliaisten kulkuritöiden ja viime kesän Virtain kurssin Muodot ja värit -näyttelyt. Marttilassa oli Elämää espanjan taivaan alla - Espanjassa asuvien suomalaisten tilkkuilijoiden näyttely. Näkee, että ympäristö muokkaa myös tilkkutöitä -aiheiltaan ja värimaailmaltaan. Valitettavasti näistä ei ole kuvia, kun en tavannut ketään, jolta olisin luvan saanut. Yleensä on kirjastossa ollut matkalaukkunäyttely, mutta se jäi tällä kertaa väliin, kun poikkeama Palmroth Centerin Marimekossa venähti vähän pitkäksi.

 3754944822_b5ed550d02.jpg

Illalla ja tänäänkin olen vähän helmeillyt. Valkoiset ihanuudet on 5x7mm:n makeanvedenhelmiä, jotka olen solminut herkäksi nauhaksi. Tosi koukuttavaa. Helmiq:ssa on vielä huomenna -20 % alennus, joten oli pakko tilata vähän lisää helmiä ja helmisilkkiä ja muita tykötarpeita solmimistarpeen tyydyttämiseksi.

3754944936_7255d9b9c2.jpg

Viime kesän lomamatkalta ostin ruusuvartsilinkit ja sydänlukon. Päässäni on pyörinyt idea helminauhasta, jonka nyt sain vihdoin toteutettua ruusukvartsi rondelleista ja helmiosista. Korua voi pitää myös ilman sydänriipusta, koska se kiinnitetään omalla lukolla. Tästäkin pidän kovasti ja se tulee ihan omaan käyttöön.