Pieniä neuleita on ihana tehdä. Kesti vain viikon tehdä pieni vauvannuttu. Sopivaa mallia oli tosi vaikea löytää. Debbie Blissin baby cashmerino oli hieman liian paksua useimmille ohjeille. Lopulta löysin jokseenkin sopivan silmukkamäärän Moda 3/2007:n ohjeesta 43. Halusin kuitenkin jonkinlaisia palmikoita ja vasta kainaloissa huomasin, että palmikoihin ei sovi raglankavennukset, joten säätöä on ollut kiitettävästi.

1355510851_e6b598bf8d.jpg

Lankaa kului noin 190 g 68 cm:n neuleeseen. En ole tarkoituksella sitä höyryttänyt, pingottanut enkä muutenkaan venyttänyt. Pääntien päättelin tubular cast off -ohjeella. Sillä tulee mukavan joustava reuna. Nyt uskon, että puikoillakin on merkitystä. Tukholmasta kesällä ostamillani Susanne´s ruusupuisilla pyöröillä neulominen sujui nykimättä ja silmukat luistivat eteenpäin ihan itsestään.
Takakappaleen palmikot on tahallaan eri järjestyksessä kuin edessä. Jos nyt suunnittelisin palmikot uudelleen, korvaisin leveän palmikon jollain hennommalla. Nutulle on tulossa kaveriksi lentäjänmallinen lakki helmineuleella. Sisar kävi tänään 9 kk vanhan tyttärensä kanssa ja lakki oli hänelle sopiva :(. Toivottavasti lanka vielä riittää toiseen vähän pienempään.

1355510903_798b7224c6.jpg

Ja on ihan pakko kertoa, että sinisen villatakin saa pieni prinsessa, jolla oli kiire kotiinsa jo 1,5 viikkoa ennen neuvolantätien laskelmia. Ja hän on tietenkin ihana ja kaunis kuin ruusunnuppu.