Eilen oli Finnquiltin jäsenille Näsinneulojen (yksi Tampereen killoista) järjestämä aluetapaaminen eli  Pirkka-tilkut Ahlmanilla.  Päivässä tiivistyi yli 50 naisen energia ja rakkaus tilkkutöihin.

Kuvat eivät valitettavasti ole kovin hyviä, ne on napsittu kännykkäkameralla, kun kunnon kamera unohtui kotiin.

pirkka-tilkut

Teemana oli tehtaantyttö. Alla olevat "dollydoteet" edustavat ilmeisesti tehtaantyttöjä ja ovat järjestäjien tekemiä. Kuva on täällä ilman lupaa ja poistan, jos tulee "pyyhkeitä".
Alkuluennolla kuulimme Tilkkuilun kansainvälisistä kuvioista, jossa tilkkuilijoita innostettiin lähettämään töitään kansainvälisiin kilpailuihin ja näyttelyihin. Osassa näyttelyitä kaikki lähetetyt työt pääsevät esille ja osassa ne valitaan yleensä valokuvien perusteella.
Näytä ja kerro -osiossa oli muistaakseni 6 työtä. Oli pyydetty vahnin keskeneräinen tilkkutyö ja sen tarina. Omani on jäänyt kesken 80-luvun puolivälissä, mutta on silti ollut käytössäkin. Tuolloin tein vain muutaman tilkkutyön ja varsinaisesti tilkkuiluni on alkanut tällä vuosituhannella.

Työpajoja oli kaksi ja kolmas vuoro oli huilausta ja ostoksia varten. Työpajoissa teimme tehtaantytölle ja tilkkuilijallekin tarpeellisia tarvekaluja. Pikkuneulatyynyjä tehtiin sormeen ja peukaloon. Mittanauha päällystettiin kankaalla. Kuvassa omat ja kiltakavereiden tuotokset. Yks nopee ehti tehdä molemmat neulatyynyt - se en ollut minä.

pirkka-tilkut3

Ostin kolme arpaa ja yhdellä voitin kivan apukassin. Purjevene on tasku ja työn jälki on loistava - tulee varmasti käyttöön.  Läksiäislahjaksi saimme vielä omat tehtaantytöt kotona tehtäväksi ja näsinneulojen tuoreet pinssit.

pirkka-tilkut4

Ostoksia on pakko tietenkin tehdä, kun tarjontaa on. Kankaitahan ei ole koskaan liikaa??? Joku (lue Päivi) on pureskellut haihtuvan tussini korkkia ja se toimii vähän huonosti. Kiiltävä muovi peilaa ikävästi, mutta ostin pikkukassin, jossa on kisu. Enpä tiedä, mitä tuolla teen ja milloin ehdin tehdä, mutta oli pakko saada. Vinonauhoista oli niin hyvä tarjous, ettei sitäkään voinut jättää käyttämättä. Toivottavasti perusvärit tekevät kauppansa.

pirkka-tilkut5

Ihan meinas unohtua japanilainen kassikirja, kuva on huono kiiltävän kannen vuoksi. Sekin on sarjassa niin ihana, että oli pakko saada. Kuvia on kiva katsella ja haaveilla toteuttavansa jonkun niistä, vaikka batiikeista, kun minulla ei vielä ole noita japanilaisia kankaita enempää kuin tuossa tarvikepaketissa.

pirkka-tilkut6

Kiitos vielä Näsinneuloille hyvin järjestetystä päivästä. Toivottavasti tapaamme kahden vuoden kuluttua - järjestäjää seuraavalle tapahtumalle ei vielä löytynyt.

Myös tänään on harrastuspäivä, eli koko päivän kestävä kuoroharjoitus - olisi ollut eilenkin. Meillä on 30-vuotisjuhlakonsertti kolmen viikon kuluttua (20.11.) Aleksanterin kirkossa klo 17, tervetuloa.