22 leaves shoulderette valmistui eilen illalla. Jouduin tekemään virkatun reunuksen, kun lanka ei olisi riittänyt. Huivi odottaa pingotusta ja kuvausta, joten siitä seuraavassa postauksessa.
Poden poskiontelotulehdusta ja lääkekuurista huolimatta olo on viheliäinen. Erityisesti silmät tuntuvat tosi oudoilta.


.

Mökille oli suunnattava viikonloppuna joka tapauksessa. Lauantain kolmen tunnin uurastuksen jälkeen saalis oli tässä. Sunnuntaina vielä vähän lisää uurastusta ja kolme litraa ihania marjoja katosi pakastimen syövereihin.  Ikkunanpesuun ja myös kankaita. Olen saanut ihania Finlaysonin näytepaloja, joita tuntuu riittävän ja riittävän, vaikka olen niistä jo monta vuotta ommellut. Haasteellisen kankaista tekee isot kuviot, jotka eivät aina ole tilkkuiluun sopivia.


.

Seuraavaa kiltatapaamista silmällä pitäen päätin kokeilla erilaisia pikatekniikoita, joita voisi mahdollisesti hyödyntää myös tulevissa myyjäisissä, joihin kilta osallistuu. Mallit on Finnquiltin jäsenlehdistä poimittuja, lupaa ei ole kysytty ohjeen tekijöiltä, mutta mikäli palautetta tulee, rajaan kuvat uudelleen.

.

Ensimmäiseksi kokeilin isohkoa blokkia, keskusneliö 6" ja kaitale 3,5". Valitsin kankaat huolella, mutta leikkauksen ja uudelleen yhdistelyn jälkeen niistä tuli aikamoisia mörvelöitä. Ainakin tässä mallisissa siis kannattaa valita pikkukuviollisia kankaita.

 .

Seuraavassa onnistuin jo mielestäni paremmin ja tästä voisi tehdä vaikka tyynyn mökkisohvalle.

 .

Näiden blokkien värimaailmaan olen tyytyväinen. Ohjetta en toteuttanut orjallisesti, vaan leikkelin neliöt ja suikaleet erikseen ja tein palat sarjatyönä. Näinkin sain mielestäni nopeasti valmista ja pienemmätkin kangaspalat pystyy hyödyntämään hyvin.

.


Viimeisen jutun teinkin ulkomuistista ja pieleen meni. Tai ei ainakaan tullut ohjeen mukaista kuin osittain. Tässäkin sarjatyönä ompelu onnistui hyvin ja nopeasti. Raitasuikaleilla ei välttämättä synny niin paljon vaihtoehtoja asetteluun, täytyy kokeilla ja pyöritellä neliöitä.

 .
Viimeksi vielä testasin Selvage Blogista löytämäni asterisk-blokin ohjeen. Tuolla hakusanalla löytyy blogista kivoja toteutuksia. Itse ajattelin tehdä tuolla väriyhdistelmällä lepolasseihin pehmusteet. Valmistumisvuosi on arvoitus, mutta aika monta blokkia joutuu ompelemaan, joten tuohonkin on syytä kehittää sarjatuotanto. Lähtökohtana on 6":n neliö ja 1" suikale.

Kohta puoliin joudun taas pakkaamaan tavarat ja lähtemään kaupunkiin ja orientoitumaan tulevaan työviikkoon.