Isä haudattiin kaksi viikkoa sitten. Siunaus- ja muistotilaisuudet olivat isän näköiset. Saattamassa oli paljon väkeä. Näki, että isä oli ollut monelle ihmiselle tärkeä, sen kuuli myös lukuisista muistopuheista., omastanikin. Kaksi viikkoa olen vaeltanut jotenkin turtana - töihin, kotiin, vain ihan kaikista pakollisimmat kuviot on hoidettu. Huomaan, että en ollut valmistautunut isän poismenoon. Isän äiti ja useampi isän eno on elänyt 90-vuotiaaksi ja kuvittelin, että saan pitää isän vielä hyvinkin 10 vuotta. On aivan käsittämätöntä, että yhtä äkkiä jotakuta ei vaan enää olekaan. Siippa tekee kuvankirjan tilaisuudesta ja kuvien katsominen repi taas kaiken auki ja asiat näki vähän toisesta vinkkelistä - ulkopuolelta.


 


Isän kuolinpäivänä aloin tekemään itselleni Agathaa (raverly linkki), ihanasta BC Garnin Silkbloom silkki-merinolangasta. Huivi valmistui suht nopeasti 4:n puikoilla, mutta lankojen päättely ja kuvaaminen veivät aikansa. Kuvat ovat huonoja, täytyy kai kuvata paremmalla ajalla uudelleen. Lattiakuvissa taisi olla väärät säädöt. Siippa oli matkalla ja kuopus ei halunnut keskittyä. Siippa nappasi pari kuvaa ennen kuin lähti seuraavalle reissulle. Vauhdissa ei sitten huomannut, että huivi ei ollut edes keskitakaa kohdallaan. Pidän tästä huivista kovasti, kaarevana se pysyy hyvin päällä. Koko on 70 cm x 140 cm. Tein ohjeesta 4 A-kuvioita ja 3 B-kuviota ja 30 kerrosta reunakuviota ja sain oikein sopivan kokoisen huivin. Langan menekki oli 236 g.



Jotain iloisemman väristäkin olen neulonut. Uusimmassa Modassa (3/2010) oli ihana pöllöneule. Sisko osti langan ja valitsi värin ja pieni kummityttöni pöllöilee tänä kesänä. Lankana Hjertegarnin blend bamboo. Tämäkin tehtiin nelosen puikoilla kaksinkertaisella langalla. Mallia modasin sen verran, että laitoin halkion eteen pukemista helpottamaan ja kiinnittimeksi kaksi nepparia. Lankaa jäi vähän ja käytin sen pipoon. Mallia otin Modasta 4/2008. Langan käytin 3,5 mm:n puikoilla yksinkertaisena, joten tiheys ei täsmännyt, siispä omaa säätöä tulikin aika tavalla. Päänympärykseksi tuli noin 42 cm, eikä aavistustakaan, mahtuuko/onko liian suuri 8 kk:n vanhalle. Lankaa näihin kului yhteensä 185 g.



Seuraavaksi aloittelin turkoosia Harunia, mutta citarissa poiketessani paluumatkalla lentoasemalta alelaarisissa oli Cannesia 3,50 €/kerä. Sitä piti sitten ostaa puserollinen, taas mustaa.
Flickriin kuvien lataus oli haasteellista, ei meinannut onnistua millään. Mukavaa alkavaa viikkoa.