Torstaina töiden jälkeen suuntasimme loskaisesta kaupungista vapaa-ajankodille. Välimatkaa ei ole kuin 60 kilometriä, mutta maisemat muuttuivat vauhdilla, mitä lähemmäs mökkiä pääsimme. Viimeinen kolme kilometriä oli kuin joulukortista. Lunta oli tämän talven mittakaavassa paljon ja puut olivat kauniita tykkylumen alla. Perillä en ollut uskoa korviani, kun vesi liplatti vapaana. Loppiaisena ehdittiin saunoa ja kastautua avovedessä poikien lumityöurakan jälkeen. Tänään taas on järvi jäässä, oli jäätynyt yöllä. :( Luntakin on tullut lisää, pakkanen oli kirpakka 7 astetta.

soitinpussi

Siippa sai joululahjaksi toivomansa Ipodin. Laite tarvi uuden suojapussin, kun edellisen soittimen pussi oli nafti. Kysyin millainen pussi on toiveissa? "No sellainen, missä on kaunis nainen".
Luoja on ohittanut minut, kun piirtämisen lahjoja on jaettu, joten joudun turvautumaan kepulikonsteihin ja kopioimaan näkemääni. Patchwork magazin 4/2009:ssä oli seinävaate. jonka figuurin lainasin. Olen jonkun verran viime aikoina katsellut aussilaisia blogeja, joissa
tilkkutöihin on yhdistetty värikästä etupisto(?)kirjontaa. Yllättävän nopeasti tuollaisen hahmon pisteli. Siippa oli lopputulokseen tyytyväinen. Skypettäessään kaverinsa kanssa jopa esitteli pussukan :)

soitinpussi2

Joitain vuosia sitten ostin Virtain Palmroth centeristä Marimekolta pussin kangaspaloja. Niitä ei ole juuri tullut käytettyä, mutta joskus olen muutamaa kankaanpalaa sovitellut yhteen ja miettinyt, että niistä saisi kivan kassin.


kassi

Käsitöille ei ole kai koskaan liikaa projetipussukoita, joten otin kankaat työn alle. Kuva ei ole kovin kummoinen, mutta olen kassiin tyytyväinen. Saumurini on kaupungissa ja halusin kassista siistin. Käytin kassissa kate- ja edestakaissaumoja ja upotin taskun yhdyssaumaan. Kassi on lähes yhtä siisti sisä- ja ulkopuolelta. Strategiset mitat on leveys 36 cm, korkeus 40 cm ja pohjan leveys 7 cm. 

idea

Australian Country Threads Patchwork -lehden (vol 8 No 4) ja paperikassin innoittamana syntyi seuraava projektipussukka. Olen ostanut kauan sitten Tilkkutexistä saksalaisia Wesfalenstoffin kankaita. Olen käyttänyt niitä joskus aiemmin kassiin, mutta en ole osannut yhdistää niitä muihin tilkkutyökankaisiini. Värit ei nyt parhaalla mahdollisella tavalla soinnu toisiinsa, mutta sainpahan taas vähän varastoa pienennettyä. Vaikka ei nuo kankaat ihan loppuun menneet vieläkään, joihinkin pienempiin pussukoihin jäi vielä materiaalia.

kassi2

Tehdessäni muistelin kansakoulussa tehtyä käsityöpussukkaa. Pinta on noin 33 cm x 70 cm. Tämän pussin tein vuoritettuna, jotta siinä olisi vähän jämäkkyyttä. Sisäpuoli on yhdestä palasta tehty, joten pussin voi kääntää ruudullisen puolen päälle, jos ruutujen ja raitojen sekamelska  alkaa vilistää liikaa silmissä. Pussin sisällä on eilen aloittamani villatakintekele, vaikka olisihan niitä keskeneräisiäkin ollut, mutta ...

kassi3

Pohjan koko on noin 10 cm x 19 cm ja tein sisäpuolelle erillisen "kovikkeen" eli päällystin vuorikankaalla palan pannulapun lämpöhuopaa, joten pussi seisoo vielä tukevammin aloillaan.

kassi4

Onneksi ehdin käväistä ulkona lenkillä ruuan jälkeen, nyt on jo ihan pilkkopimeää, vaikka kello ei ole edes viittä. Loppuilta taitaa mennä leppoisasti neuloskellessa ja kirjaa kuunnellessa.
Näitä ompeluksia ei nyt voine laskea jotain valmista joka kuukausi -haasteeseen, kun ei ollut aloitettu ajattelua pidemmälle viime vuoden puolella, mutta olen silti tyytyväinen, että syntyi jotain valmista. Tällä kertaa Flickrin kanssa oli niin tahmeaa, että hermo meinasi mennä, onneksi oli kudin kädessä, niin ei tarvinut peukkuja pyöritellä odotellessa.