Vihdoin sain valmiiksi neitokaisen neuletakin - tai no vielä on lankoja päättelemättä ja höyrytys suorittamatta. Meinasi usko loppua, kun pienen 80 cm:n takin tekemiseen meni koko kesä. Aloitin neuleen 31.5., joten tasan kolme kuukautta tuhraantui aikaa. Silloin kun ehdin tarttua puikkoihin, helpot tossut houkuttivat enemmän.

2813824373_2e135f4c8d.jpg

Malli: Moda 3/2007 # 43.
Lanka: Novita Bambu, kulutus noin 210 g
Puikot: helmineuleessa 3 mm, sileässä 3,5 mm.
Ohjeesta poiketen tein vartalo-osan yhtenäisenä kainaloihin, loin hihojen silmukat ja tein raglankavennukset yhtenäisenä ja lopuksi poimin hihojen silmukat ja kudoin ne ylhäältä alas, jotta sain raidoituksen menemään kohdalleen. Tein raglankavennukset yhden silmukan päässä kappaleen reunassa ja minusta ne onnistuivat kauniimmin kuin mallissa.
Kaulus vähän arvelutti, mutta välisovituksessa se näytti kuitenkin asettuvan kivasti päälle. Onneksi tuli valittua reilu koko, että vaate vielä mahtuu, vaikka valmistuminen olikin hidas.

Neule valmistui sopivasti, että pääsen seuraavan haasteen kimppuun:

sukkasatonappi08.jpg

Olen Heinäladossa ja Seuraavaksi täytyy ruveta etsimään sopivia sukkaohjeita, kun perussukkia on tullut tehtyä ihan riittävästi ja kesällä on tullut hamstrattua joitain ohuita sukkalankoja. Onneksi Ullassa oli paljon ohjeita, joten varmaan mallit löytyvät. Heti alkua hidastavat maanantain hääpäivä ja tiistain tilkkuilta.