Sunnuntaina piti olla poutaa ja aloitin terassin maalauksen. Terassi on mielessäni oikea murheenkryyni. Sisäterassin laudat, eli alue, joka jää katon alle, kuuluivat talopakettiin ja ulkoterassin laudat ovat "ei niin myrkyllistä" kestopuuta, joka on ostettu paikallisesta lautatarhasta. Sillä seurauksella, että ne ovat eri värisiä. Vaikka olen viime kesää lukuun ottamatta öljynnyt terassin joka kesä, on se harmaa ja sen näköinen, ettei mitään ole koskaan tehty. Sen vuoksi ostimme tänä vuonna sävytettyä väriä. Sunnuntaina aloitin pensselin heiluttelun ja kun maalamatta oli seitsemän lautaa, alkoi tihuuttaa. Kolmen laudan välit olin jo vetänyt ja homma oli suoritettava loppuun siltä osin. Nyt on kolmen laudan päällä pisaran kuvia, että harmittaa. Seuraavaksi taidan ostaa tynnyrillisen mustaa ja vetää kaikki mustalla, näkee sitten, mitä laudat siitä tykkäävät. Nyt on eilisen päivän porottanut aurinko, joten pääsen viimeistelemään urakkaa pikapuoliin.

2698098588_5b2087d3c0_m.jpg

Sadepäivien innostamana (?) tuli tehtyä sisähommia, järjesteltyä mm. kaappeja ja parvea, joka on kyllä enimmäkseen miesten valtakuntaa, minulla on siellä vain pieni säilytysnurkkaus. Tänä keväänä en ole myöskään vielä pessyt ikkunoita (häpeän puna nousee poskille). Muuten homma on ihan normaalin simppeliä, mutta suunnitteluvaiheessa ei tullut mietittyä, miten pestään korkealla olevat ikkunat. Tavoitteena oli vaan saada paljon valoa sisään. Aiemmin siippa pidempänä on keikkunut tikkailla ja minä olen antanut ohjeita alhaalta. Loman aluksi ostimme korkeat tikkaat, joten nyt tämä hukkapätkäkin ylettyi vähän paremmin. Kosteus oli tehnyt tehtävänsä ja yhden ikkunan väli jäi pesemättä, kun ikkuna vaan ei suostunut aukeamaan. Tuloskin oli melkein raidatonta, kun lukuisten erilaisten kokeilujen jälkeen luin jostain, että ensin ikkuna pestään fairyvedellä ja huuhteluveteen lorautetaan etikkaa. Tuplatyö, mutta lopputulos on tyydyttävämpi. Vielä joku kaunis kerta heitän ikkunaritilät halkopinoon, kun niitä varten on karmissa nipukka, joka estää lastalla suoraan vetämisen.

2698098394_79340c7ee9_m.jpg

Vähän on tullut neulottuakin, eri kokoisia vierastossuja. Pikkuprinsessan neuletakki on edelleen hihoja vaille, kun niitä pitäisi aloittaa neulomaan kainalosta alaspäin ja ensin olisi luettava ohjetta ja vähän mittailtavakin. Osasyynä neuletakin teon ohittamiseen on ollut Leena Lehtolaisen Tappava Säde, jota olen kuunnellut. Enempää sisältöä paljastamatta melkein jo lopetin lukemisen kesken, kun tuntui, että hän on käynyt meillä kärpäsenä katossa. Kirja kertoo sosiaalityöntekijästä, joka on päättänyt lakata olemasta kiltti, hän neuloo myös oranssia neuletta. Toivottavasti en kuitenkaan saa rintasyöpää, kuten tarinan päähenkilö. Tossuja on ollut helppo neuloa matkoilla ja netissä surffaillessa. Pareja on syntynyt jo kahdeksan, useimmista puuttuu vielä reunan viimeistely. Jostain pitäisi löytää vielä takorautainen koukkuteline, johon saisi ripustettua vierastossut .

2697278087_57ac42828b.jpg

Ps. tossujen parit on näkyvän tossukan sisällä, että pysyy paremmin terassin kaiteella;)